ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Κατά Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Κατά Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2021, 17:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων, ζητάει να καταργηθεί άμεσα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσων.

Μεταξύ άλλων, κατηγορεί την κυβέρνηση για μεθόδευση αποκλεισμού μαθητών-τριων από τα πανεπιστήμια και για «πολιτική απάτη» με προκάλυμμα την «αριστεία».

Ακόμα, κατηγορεί την υπουργό Ν. Κεραμέως ότι μεσιτεύει για ιδιωτικά κολλέγια «και απροκάλυπτα υπέρ των αποκλεισμών και των διακρίσεων εμπαίζοντας το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας,  χωρίς ίχνος σεβασμού στις θυσίες των μαθητών και των οικογενειών τους».

Αναλύει την ΕΒΕ ως μια «πολιτική επινόηση τεχνολογίας μετρήσεων, καταγραφών και υπολογισμών της επίδοσης των υποψήφιων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με σκοπό να νομιμοποιήσει τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού φοιτητών/τριών» που θα επιφέρει καταργήσεις τμημάτων.

Ειδικά για τα Γιάννενα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι θα μείνουν κενές περίπου 500 θέσεις (σ.σ. ο ακριβής αριθμός είναι 417), σε τέσσερα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο συντριπτικός αριθμός είναι στα τμήματα Γεωπονίας και Λογιστικής.

«Η απώλεια αυτή προστίθεται  στις αποφάσεις του Υπουργείου για σημαντικά μειωμένο αριθμό εισακτέων και ορισμό συντελεστή ΕΒΕ και συνιστά ολοφάνερη συρρίκνωση και αποδυνάμωση της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας και στην περιοχή μας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήνει αιχμές και κατά του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς, όπως τονίζει, δηλώνει «υποστηρικτής της εκδήλωσης που διοργανώνει ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέα στα Γιάννενα, την ώρα που οι κυβερνητικές επιλογές επιφύλασσαν τον ισχνό αριθμό των 17 εισακτέων για το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «εάν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση, δεσμευόμαστε ότι η επιλογή του Μητσοτάκη-Κεραμέως που στέρησε το όνειρο και το δικαίωμα από χιλιάδες μαθητές για δωρεάν και δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και θα δοθεί η δυνατότητα να μπορούν να σπουδάσουν όλες και όλοι που θα θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ελληνικά πανεπιστήμια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back