ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Επίσκεψη στις φυλακές Σταυρακίου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2023, 11:09

Τις φυλακές Σταυρακίου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας συντονίστριας Δικαιοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής Λίλας Σουλελέ, του Πέτρου Παλάσχα, αναπληρωτή συντονιστή της Ν.Ε. Ιωαννίνων και του Γιάννου Πετρόγιαννη, γραμματέα Νεολαίας Ιωαννίνων.

Η επίσκεψη έγινε την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή των φυλακών Δ. Γκοβίλα και τα σωματεία της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Ιωαννίνων και της Εξωτερικής Φρουράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και όσα μεταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις συναντήσεις, «άμεσα απαιτείται η κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων φυλάκων, ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και κοινωνικών λειτουργών, η εκπαίδευση του προσωπικού καθώς και η παροχή σύγχρονου οπλισμού και οχημάτων μεταφοράς κρατουμένων για τις μεταγωγές», οι ανθρώπινες συνθήκες για τους κρατούμενους, αλλά και η ανέγερση νέου καταστήματος κράτησης.

Οι διοικητικοί εργαζόμενοι-ες ζητούν επίσης επιδόματα παραμεθορίου, επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των φυλακών, στολής, κ.α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές για την ένταξη της γενικής γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που, όπως αναφέρει, «μετέτρεψε το σωφρονισμό από θέμα Δικαιοσύνης σε θέμα ασφάλειας. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση  της ΝΔ επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση του σωφρονιστικού συστήματος για κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα και διανομή δημοσίου χρήματος. Πρόκειται για αντισυνταγματική πολιτική καθώς η σωφρονιστική πολιτική ανήκει στον στενό πυρήνα του κράτους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back