ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ για αιθαλομίχλη

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ για αιθαλομίχλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2019, 17:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με το φαινόμενο της αιθαλομίχλης στα Γιάννενα ασχολείται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας σχετικά σε ανακοίνωσή του ότι ναι μεν «η περιοχή πέρασε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την β’ στην α’ ζώνη» που συνεπαγόταν περισσότερο επίδομα θέρμανσης, οι αλλαγές που έκαναν τα νοικοκυριά στον τρόπο θέρμανσης κάτω από την οικονομική πίεση, «είναι δύσκολο να αναστραφούν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια «αναδρομική» περιγραφή του προβλήματος και τις ιδιαιτερότητες στα Γιάννενα και λέει ότι «λύση φυσικά, δεν είναι τα ‘βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια’ και η απαγόρευση της κυκλοφορίας,  αν και αυτά πρέπει να τηρούνται, αλλά η αποτροπή του φαινομένου».

Η λύση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, σε Γιάννενα και άλλες πόλεις που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, να «αναληφθούν άμεσα τολμηρές πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίζουν την ενεργειακή φτώχεια , αλλάζοντας και τον τρόπο θέρμανσης με μια δίκαιη μετάβαση».

Αυτή η αλλαγή πάντως δεν μοιάζει και πολύ πιθανή, ειδικά από τη στιγμή που διαχρονικά οι κυβερνήσεις (και του ΣΥΡΙΖΑ), δεν μπόρεσαν να περιορίσουν την ακρίβεια στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τα ενεργειακά προγράμματα (π.χ. Εξοικονομώ) έχουν περιορισμένη, αναλογικά με το πρόβλημα, εύρος απεύθυνσης.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Καλούμε τους συμπολίτες μας, την Τ.Α., τους επιστημονικούς φορείς, τα συνδικάτα σε μια μεγάλης εμβέλειας πρωτοβουλία για την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back