Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: επίσκεψη του Ανδρέα Ξανθού στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: επίσκεψη του Ανδρέα Ξανθού στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2021, 12:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται το Σάββατο 13 Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός, για να επισκεφθεί τα δύο νοσοκομεία της πόλης, να συζητήσει με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους αλλά και να καταθέσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη διέξοδο από την υγειονομική κρίση σε εκδήλωση που θα γίνει στις 19:00, στην αίθουσα της ΕΗΜ.

Η επίσκεψη του κ. Ξανθού την περίοδο αυτή δεν είναι προφανώς τυχαία. Η υγειονομική κατάσταση στην περιοχή δεν είναι καλή, με τις νοσοκομειακές δομές να βρίσκονται στα όριά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ «η οποία εξακολουθεί να σπέρνει τον εφησυχασμό, καθώς έχει ήδη σφυρίξει δύο φορές τη λήξη της πανδημίας. Όλα τελικά είναι υπό έλεγχο για τον ανέμελο πρωθυπουργό μας με τα ημερήσια θετικά κρούσματα να πλησιάζουν σε πενταψήφιο νούμερο». Σαφέστατα κάνει λόγο για αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και για κατάρρευση των δομών υγείας. «Στην κρίσιμη αυτή στιγμή που πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, η κυβέρνηση προτάσσει ξανά την ατομική ευθύνη, δρα τιμωρητικά προς τους υγειονομικούς, ενώ αδιαφορεί για την στελέχωση των υποδομών στην υγεία. Οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας ότι δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό να στελεχώσει τις ΜΕΘ, συνιστούν παραδοχή απόλυτης αποτυχίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία» τονίζεται.

Όσον αφορά την υγειονομική εικόνα στην περιοχή των Ιωαννίνων, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υποστελέχωση των δύο νοσοκομείων της πόλης που «δεν επιτρέπει να αναπτυχθεί στο σύνολό του και με ασφάλεια το επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ υπολείπεται κατά πολύ και η εμβολιαστική κάλυψη της πόλης». 

«Καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων άνοιξε  την 2η ΜΑΦ για περιστατικά Covid, και την 3η ΜΕΛ, μέσα σε μια βδομάδα, ο κίνδυνος να υπάρξει πληρότητα τις επόμενες ημέρες δεν αποτελεί σενάριο φαντασίας. Δυστυχώς, η δυνατότητα για περαιτέρω άνοιγμα ειδικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι εξαιρετικά προβληματική χωρίς τον κίνδυνο συμβιβασμού σε ποιότητα και ασφάλεια, ενώ το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δοκιμάζεται από την έλλειψη γιατρών για μια άλλη φορά. Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα αδυνατεί επίσης να λειτουργήσει τη Μονάδα Covid-19» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων.

*Η ομιλία του κ. Ξανθού θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα της ΕΗΜ (Παρασκευοπούλου 1), με επιτρεπόμενη είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους/ες ή νοσήσαντες/σες  από 180 ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back