Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

«Συντηρείται η ομηρία»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2021, 11:23

Σήμερα Δευτέρα 24/5 στις 12 συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η Επιτροπή Συμβασιούχων ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα καλεί εργαζόμενους να παραστούν.

Ο λόγος είναι η απόφαση της διοίκησης να παραταθούν μεν οι συμβάσεις συμβασιούχων, αλλά χωρίς πρόταση για μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

«Με τη στήριξη των δυο εκλεγμένων εκπροσώπων  των ιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων του ΠΓΝΙ που συμμετέχουν στο ΔΣ του νοσοκομείου δεν προτείνεται στην 6η ΥΠΕ η  νομοθετική παρέμβαση για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου» αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, τονίζει ότι «όχι μόνο δεν ενημερωθήκαμε αλλά βρεθήκαμε και προ τετελεσμένων γεγονότων που υπονομεύει το καθολικό μας αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».

Επίσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για μόνιμες προσλήψεις, αναφέρει ότι «από τους 10.000 συμβασιούχους νοσηλευτές που προσλήφθηκαν μέσα στην πανδημία, τους χιλιάδες άλλους συμβασιούχους που δούλευαν πριν το ξέσπασμα πανδημίας, στην καλύτερη περίπτωση όταν και εάν  προκηρυχθεί διαγωνισμός για μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό τον Σεπτέμβριο θα είναι για 4000 άτομα». Προσθέτει επίσης ότι «σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του υπουργού υγείας δεν περιλαμβάνονται οι συμβασιούχοι άλλων ειδικοτήτων από το  διοικητικό, το τεχνικό και το  βοηθητικό προσωπικό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back