Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνταξιούχοι: «Επιζήμιες οι αποφάσεις του ΣτΕ»

Εικόνα του άρθρου Συνταξιούχοι: «Επιζήμιες οι αποφάσεις του ΣτΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2020, 17:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ για τις περικοπές είναι «νομικά επιζήμιες για εμάς και η κυβέρνηση πήρε αυτό που επιδίωκε. Κρίνουν συνταγματικούς όλους τους νόμους της τελευταίας 10ετίας, με τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τους συνταξιούχους».

Αναφέρει επίσης ότι πρακτικά, δικαιώνονται οι συνταξιούχοι που θα κάνουν αγωγή ή θα κάνουν και η κυβέρνηση «θα έχει το ελεύθερο να βρει τον τρόπο και τον χρόνο με πολιτική απόφαση να τα αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους. Δεν αλλάζουν όμως τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόμαχοι της δουλειάς από τις απανωτές περικοπές και τα άλλα μέτρα».

Καταγγέλλουν επίσης το νόμο Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι «έδωσε συνέχεια, αποτέλεσε όμως και τομή στη διαχρονική επίθεση των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου στα ασφαλιστικά δικαιώματα».

Καταλήγουν τονίζοντας: «Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές και με αγώνες απαιτούμε να μας επιστραφούν όλα όσα μας αφαιρέθηκαν. Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να καταθέσει στη Βουλή τον τρόπο και τον χρόνο που θα αποδοθούν αυτά που δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back