Ηρων back dodoni back
ΚΟΣΜΟΣ

​Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τα συνδικάτα στη Γαλλία

Εικόνα του άρθρου ​Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τα συνδικάτα στη Γαλλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/06/2016, 22:07
ΚΟΣΜΟΣ

Άκαρπη απέβη και η σημερινή, συνάντηση της γαλλικής κυβέρνησης με τα συνδικάτα σχετικά με τη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας.

Η γαλλίδα υπουργός Εργασίας και ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT επιβεβαίωσαν τις διαφωνίες τους κατά τη συνάντηση σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, που πραγματοποίησαν σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί το Παρίσι σε σχέση με την αγορά εργασίας, η οποία έχει προκαλέσει τρεις μήνες απεργιών και διαδηλώσεων.

Νέες εργατικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 23 και τις 28 Ιουνίου από μια ομάδα συνδικάτων, μεταξύ των οποίων η CGT που βρίσκεται στην αιχμή του κοινωνικού κινήματος κατά της μεταρρύθμισης η οποία συζητείται αυτή τη στιγμή στο κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση και η CGT “δεν επέτυχαν κάποια συναίνεση” δήλωσε η υπουργός Μιριάμ Ελ Χομρί στο τέλος αυτής της συνάντησης που διήρκεσε μιάμιση ώρα και ήταν η πρώτη μεταξύ των δύο πλευρών από τον Μάρτιο.

“Υπάρχουν σημεία διαφωνίας ανάμεσα στη CGT και την κυβέρνηση για πράγματα ουσίας, οι διαφωνίες αυτές επιβεβαιώθηκαν σήμερα”, είχε υπογραμμίσει προηγουμένως κατά την έξοδό του από το υπουργείο ο Φιλίπ Μαρτινέ, γενικός γραμματέας της CGT, που είναι η μεγαλύτερη γαλλική συνδικαλιστική συνομοσπονδία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3