Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 6-12-2018, 16:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έστειλε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας. Η επιστολή συνοδεύεται από πίνακα όπου αποτυπώνεται το εκατοστιαίο ποσοστό βοσκοτόπων επί της συνολικής έκτασης για κάθε κοινότητα του Δήμου Ιωαννιτών οι οποίες κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν.

Ο κ. Μπέγκας επισημαίνει ότι στην απόφαση 1305/2013 που επικαλείται το υπουργείο, ότι με βάση αυτή δηλαδή γίνεται η τελική οριοθέτηση των περιοχών, δεν περιλαμβάνεται π.χ. η κοινότητα Μπιζανίου, που περιλαμβάνεται όμως στη σημερινή απόφαση.

«Το αίτημά μας περί αποκατάστασης των αδικιών που προέκυψαν από την σύνταξη του χάρτη των μειονεκτικών περιοχών που αφορούν τον Δήμο μας, θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι είναι και νόμιμο και εφικτό, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται κάθε φορά που έρχονται σε γνώση μας, έστω και διά της έμμεσης οδού, στοιχεία από την εφαρμογή της τελικής μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» τονίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Διατυπώνει επίσης το συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να έχουν δημιουργηθεί στρεβλώσεις για την περιοχή των Ιωαννίνων.

«Παρακαλούμε για μία ακόμη φορά όπως πράξετε, έστω και την ύστατη ώρα,  ό,τι είναι δυνατό για να μην οριστικοποιηθεί η αδικία της μη ένταξης των κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών στις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα» ζητάει ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Η αφαίρεση περιοχών από τους καταλόγους των «μειονεκτικών» θα σημάνει αυτόματα ότι επιδόματα κ.λπ. σε παραγωγούς κυρίως, θα καταργηθούν.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2