Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Συνεχείς και ατεκμηρίωτες δηλώσεις...»

Εικόνα του άρθρου «Συνεχείς και ατεκμηρίωτες δηλώσεις...»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2020, 16:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο στόχαστρο της πολιτικής κριτικής βρίσκεται ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, λόγω διαφόρων δηλώσεών του το τελευταίο διάστημα. Ειδικά αυτή, με την οποία θεώρησε ως βασικούς αίτιους της διασποράς του ιού αλλοδαπούς εργαζόμενους, προκάλεσε ήδη αντιδράσεις από τους Ορίζοντες Ηπείρου και την Αριστερή Παρέμβαση, αλλά και τη Χειρονομία.

Σειρά τώρα παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, ο οποίος αναφέρεται, αφενός στην κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας στο νομό και τις δηλώσεις του Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου, αλλά και τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη.

Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι χαρακτηριστική η δήλωση αλαζονείας του Γ.Γ του Υπ. Υγείας κ. Κωτσιόπουλου  όπως αποτυπώθηκε στα ΜΜΕ ‘για άρτια προετοιμασία’ και η επισήμανσή του στη γνωστή επωδό της ‘ατομικής ευθύνης’, όπως την χρησιμοποιεί η κυβέρνηση που  σημείωσε ‘ότι η προστασία του συστήματος υγείας επαφίεται στους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί’».

Καταγγέλλει τον περιφερειάρχη για «συνεχείς και ατεκμηρίωτες δηλώσεις που στοχοποιούν αλλοδαπούς εργαζόμενους, διαδηλωτές, φοιτητές, μαθητές  κλπ, ενώ κανείς με επίσημο τρόπο και θεσμική τοπική ενημέρωση και συντονισμό δεν γνωρίζει, πως εξελίσσεται η πανδημία στην περιοχή, τι αποδίδουν οι ιχνηλατήσεις, πως παρακολουθούνται οι συμπολίτες μας που μπαίνουν σε καραντίνα κ.λπ.».

Επίσης, σημειώνει ότι «ούτε βεβαίως υπάρχει σύστημα επιστημονικά τεκμηριωμένου ελέγχου για το πως αποδίδουν τα διάφορα μέτρα ή για το πώς προκύπτει το πέρασμα από το ένα επίπεδο στο άλλο, πως γίνονται τα rapid test με βάση πιο μοντέλο επιτήρησης σε ποιους πληθυσμούς κλπ».

Προσθέτει ότι  στα σχολεία δεν προλαμβάνονται εκπαιδευτικοί και δεν λαμβάνονται επιπλέον μέτρα, ενώ τονίζει ότι «απουσιάζει η σαφής τοποθέτηση του τι θα γίνεται ακριβώς με τις μετακινήσεις και απουσιάζουν τα πρόσθετα μέτρα άμεσης ενίσχυσης του κόσμου της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στις περιοχές που μπαίνουν στο ‘κόκκινο’».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων επισημαίνει ότι «οι δημόσιες πολιτικές σε μια πανδημία τέτοιας έντασης για να είναι αποτελεσματικές οφείλουν να  οικοδομούνται πάνω σε ένα έδαφος , ώστε να ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, να στηρίζουν πραγματικά τους πιο αδύναμους, να ενδυναμώνουν την συνεννόηση και την συνεργασία» και ότι δεν μπορούν να αποτελούν ευκαιρία για «να εφαρμοστούν πολιτικές διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, όπως π.χ. η αρπαγή της πρώτης κατοικίας, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων κλπ. Δεν επιτρέπεται ούτε η αλαζονεία, ούτε η τεχνητή αυτάρκεια, ούτε οι εύκολες στοχοποιήσεις που δηλητηριάζουν με ρατσισμό και στιγματίζουν κοινωνικές ομάδες».

Καλεί τέλος τους πολίτες «με κοινωνική ευθύνη να τηρούν τα μέτρα και να μην ξεγελιούνται από ανεύθυνους συνωμοσιολόγους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back