Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνέχεια αντιδράσεων για τη δομή στους Ασπραγγέλους

Εικόνα του άρθρου Συνέχεια αντιδράσεων για τη δομή στους Ασπραγγέλους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2020, 18:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H δομή ασυνόδευτων ανηλίκων στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου ετοιμάζεται να λειτουργήσει. Την ίδια ώρα, το Ζαγόρι συνεχίζει να αντιδρά και να ζητά αυτή τη φορά την αναστολή λειτουργίας της δομής, αλλά και τη σύγκληση γενικής συνέλευσης με τη συμμετοχή βουλευτών και τοπικών φορέων

Η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, που διατείνεται ότι είναι ένας φορέας που «υπερασπίζεται τον τόπο, την ιστορία του, τον πολιτισμό και ύστερα τις επιχειρήσεις του», με ανακοίνωσή της, κάνει γνωστό ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου, στη χτεσινή του συνεδρίαση, έκανε αποδεκτό σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε η ίδια.

Για την άμεση αναστολή λειτουργίας της δομής, το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου επικαλείται την υπουργική απόφαση για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, η οποία ισχύει μέχρι 31 Αυγούστου.

Όσον αφορά, την ανοιχτή συγκέντρωση με φορείς της πολιτείας και της περιοχής, αυτή έχει προσδιοριστεί να γίνει μέσα στον Αύγουστο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τη δομή στους Ασπραγγέλους τη λειτουργεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Κέντρο Νέων  Ηπείρου», με χρηματοδότηση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Σε αυτήν, η οποία στεγάζεται σε μισθωμένο ξενοδοχείο, θα φιλοξενηθούν 40 ανήλικοι, άνω των 12 ετών για 15 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back