Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεργασίες με Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Δημόσιο ΙΕΚ

Εικόνα του άρθρου Συνεργασίες με Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Δημόσιο ΙΕΚ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2016, 16:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεργασίες με το με το Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου  και με το Δημόσιο  Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων εγκαινιάζει ο δήμος Ζίτσας με στόχο να δημιουργηθούν νέα δεδομένα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.  

Κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, οι σπουδαστές και οι διδάσκοντες του Δ.Π.Μ.Σ. «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» υπό την καθοδήγηση του διευθυμτή του Προγράμματος Δ. Καλιαμπάκου  θα θέσουν στο «μικροσκόπιό τους» τον δήμο Ζίτσας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, 16 μεταπτυχιακοί φοιτητές (αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί, μηχανικοί περιβάλλοντος, μηχανικοί χωροτάκτες, δασολόγοι αγρονόμοι-τοπογράφοι) με τους καθηγητές θα επισκεφθούν τον Δήμο προκειμένου να μελετήσουν τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής και στη συνέχεια να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Παράλληλα, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, αποφασίστηκε να γίνει παραχώρηση του κτιρίου του πρώην δημοτικού σχολείου Πετσαλίου στο Δημόσιο ΙΕΚ για τη διεξαγωγή των θεωρητικών μαθημάτων τριών ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν από φέτος και τα οποία θα τα παρακολουθήσουν 80 και πλέον σπουδαστές. Πρόκειται για τις ειδικότητες του τεχνικού αμπελουργίας-οινολογίας (30 σπουδαστές), τεχνικού μελισσοκομίας (30 σπουδαστές) και τεχνικού γαλακτοκομίας-τυροκόμου (22 σπουδαστές). Τα εργαστηριακά μαθήματα θα διεξάγονται σε αμπελώνες της περιοχής και στα οινοποιεία της Ζίτσας, σε δύο μελισσοκομεία και σε τυροκομείο που βρίσκονται στο Πετσάλι.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back