ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνένωση και άλλα θέματα

Εικόνα του άρθρου Συνένωση και άλλα θέματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2019, 16:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πορεία της συνένωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου συζήτησε η Μερόπη Τζούφη, υφυπουργός Παιδείας, κατά την επίσκεψή της στο ίδρυμα την περασμένη Παρασκευή. Η κα Τζούφη συναντήθηκε με τους αντιπρυτάνεις Μηνά Πασχόπουλο και Σταύρο Νικολόπουλο και συζήτησε μαζί τους αναλυτικά την πορεία ενοποίησης του ιδρύματος, τα προβλήματα και τις προοπτικές.

Ένα από τα ανοιχτά ζητήματα για παράδειγμα, είναι η ψηφιακή σύγκλιση όλων των υποδομών του (νέου) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, συζήτησαν τις δυνατότητες βελτίωσης της πρόσβασης Ατόμων με Αναπηρία στους χώρους του Πανεπιστημίου αλλά και την έκδοση ακαδημαϊκών συγγραμμάτων στην μέθοδο Braille για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της υφυπουργού, «υπήρξε συναντίληψη στο ζήτημα της λειτουργίας, ανάπτυξης και εξωστρεφούς δραστηριότητας των δυο μουσείων, Ιατρικής και Τυπογραφίας, που βρίσκονται στο χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Επίσης, η κα Τζούφη συζήτησε τη διαμόρφωση αναβαθμισμένων προγραμμάτων σπουδών «που θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης και εξειδίκευσης», με τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Γιάννη Γεωργίου. «Ιδιαίτερα για τα τμήματα Ιατρικής, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δίνουν επιπλέον θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλα τα Πανεπιστήμια για να στηριχθεί ο προσανατολισμός του Υπουργείου Υγείας στην κατεύθυνση αναβάθμισης και ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. αλλά και της Επείγουσας Ιατρικής» αναφέρει η κα Τζούφη.

Ακόμα, η υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε με την Άννα Μπατιστάτου, πρόεδρο της Ιατρικής, με την οποία συζήτησε την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την ενδυνάμωση δραστηριοτήτων «που είναι κρίσιμες για την περιοχή μας, όπως το Πανεπιστημιακό Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» και τη «στήριξη των ενεργειών, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή ολοκληρωμένα και σύγχρονα προγράμματα Εξατομικευμένης Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».

«Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει δώσει ήδη, τόσο τις απαραίτητες θέσεις για την στήριξη του εγχειρήματος, όσο και τα απαιτούμενα κονδύλια. Τα συντεταγμένα όργανα του πανεπιστημίου  θα προχωρήσουν στην κατανομή των θέσεων με βάση τις ανάγκες στήριξης, αλλά και αναβάθμισης των προγραμμάτων σπουδών του νέου ενιαίου φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας. Ενισχυτικά προς αυτή την κατεύθυνση, ενδυνάμωσης του ιδρύματος με προσωπικό, αναμένεται να λειτουργήσει και η εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου, της απόφασης που επιτρέπει για κάθε αποχώρηση άμεση αντικατάσταση» αναφέρει η κα Τζούφη στη σχετική ανακοίνωση.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back