Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Συνένοχος σε σχέδια συγκάλυψης δεν θα γίνω»

Εικόνα του άρθρου «Συνένοχος σε σχέδια συγκάλυψης δεν θα γίνω»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2021, 14:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη για αποχώρηση της Περιφέρειας Ηπείρου από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Ιωαννίνων «Σχεδία» εξέφρασε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κ. Καχριμάνης είχε εκφράσει την πρόθεση περί αποχώρησης από τη «Σχεδία», στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, επικαλούμενος και τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο. Την περίοδο αυτή, στη «Σχεδία» επικρατεί μεγάλη ένταση, ενώ τα όσα έχουν γίνει ή δεν έχουν γίνει στον οργανισμό αυτόν έχουν πάρει και τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Για τον κ. Ριζόπουλο, η πρόταση του περιφερειάρχη «μοιάζει με προσπάθεια συγκάλυψης των όσων ερευνώνται το τελευταίο διάστημα. «Δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε καμία απόπειρα συγκάλυψης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι σε νομικό επίπεδο, δεν προβλέπεται από πουθενά ως αιτία αποχώρησης «η λειτουργία ενός άλλου άσχετου Οργανισμού όπως το ΚΕΘΕΑ, όπως είναι και το πρόσχημα του κ. περιφερειάρχη».

Ο κ. Ριζόπουλος ανέφερε ακόμη ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τη «Σχεδία» (μίλησε για υποχρεώσεις που φτάνουν σε εξαψήφιο νούμερο) και υποστήριξε ότι, από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποσυρθεί η Περιφέρεια Ηπείρου. «Πώς είναι δυνατόν να αποσυρθούμε εμείς αντί να είμαστε μπροστά για να διευκολύνουμε το έργο της (σ.σ. της δικαστικής έρευνας); Το τι έχει ψηφίσει ο εκπρόσωπός μας όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να το δείξει η δικαιοσύνη. Όλα στο φως», είπε.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε ως προσχηματική τη δικαιολογία παράλληλης λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, τονίζοντας ότι «η ουσία κρύβεται πίσω από την προσπάθεια αντίδρασης και συγκάλυψης των επιθέσεων που δέχεται ο Περιφερειάρχης για το ρόλο που παίζει στη λειτουργία του Οργανισμού».

Ανέφερε επίσης ότι ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών, ενώ αυτός της «Σχεδίας» την πρόληψη. «Ο κ. Καχριμάνης έχει μπερδέψει τα γίδια με τα μύδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος. Παρέπεμψε δε και στις συζητήσεις που είχε τόσο με τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη όσο και με τον πρόεδρο της «Σχεδίας» Στέφανο Τζιμογιάννη.

* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back