Oikonomou pisoi

Συνέλευση Συντονισμού Πρέβεζας: «Μαζί στη χασούρα, όχι στα κέρδη»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2023, 12:32

H Συνέλευση Συντονισμού Εργαζόμενων-Ανέργων Πρέβεζας, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «για άλλη μια φορά στο εργοστάσιο της FOPPEN λήγουνε συμβάσεις εργαζομένων και δεν ανανεώνονται λόγω πρόβλεψης για μειωμένη παραγωγή».

Καταγγέλλει, μεταξύ άλλων ότι «η επιχείρηση επιβάλλει εντατικοποίηση της δουλειάς στις εργαζόμενες/ εργαζόμενους τους μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων παρουσιάζει αυξημένη παραγωγή και απολύσεις όταν η παραγωγή προβλέπεται μειωμένη» και συμπληρώνει ότι «οι εργοδότες εκμεταλλεύονται το κλίμα χαμηλών προσδοκιών και απαιτήσεων που επικρατεί στα εργατικά – λαϊκά στρώματα και επιβάλλουν τη πολιτική τους στους χώρους δουλειάς. Στο πλευρό τους έχουν φυσικά όλο το πολιτικό προσωπικό των (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ)».

Τονίζει ότι «δεν γίνεται κάθε φορά να κάνουν τις ζωές μας λάστιχο και να μας απολύουν για να μη μειωθεί το ποσοστό κερδοφορίας τους, αφού πρώτα τους έχουμε ‘τελειώσει’ τη δουλειά… Ο μοναδικός τρόπος να ζήσουμε, να κάνουμε οικογένεια και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια χωρίς να αναγκαζόμαστε να φεύγουμε μετανάστες είναι να πάρουμε από τα κέρδη τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back