Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Συνέλευση για εκλογές καλεί ο σύλλογος ΟΤΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2021, 10:19

Ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων καλεί γενική συνέλευση την Πέμπτη 18/11 στο εργοτάξιο, στις 19.00 με θέματα τη σύγκληση συνέλευσης και προκήρυξη εκλογών, καθώς και την οργάνωση κινητοποιήσεων.

Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου, απαντώντας στη ΔΑΣ ΟΤΑ που ζήτησε με υπογραφές τη σύγκληση συνέλευσης για την προκήρυξη εκλογών, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η παράταξη από τον Απρίλιο, μέχρι τον Σεπτέμβριο, που θα μπορούσαμε να κάνουμε συνέλευση κι εκλογές - διάστημα που είναι σε παράταση η θητεία του ΔΣ ως τις 31.12.2021 - δεν είπαν τίποτα (τότε τους βόλευε;) και τώρα μέσα σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας, ζητάνε εκλογές (τι τους κινητοποιεί τώρα;), αδιαφορώντας για την μη προσέλευση των συναδέλφων στη Γενική Συνέλευση. Την παράταση την έχει ψηφίσει και η ΔΑΣ στην Ομοσπονδία. Αλλά το αποσιωπούν».

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ είναι εδώ

Ο σύλλογος ωστόσο αναφέρει ότι υπάρχουν καταγγελίες για «‘υφαρπαγή υπογραφών’ ή ‘δεν κατάλαβα τι ζητούσαν, σαφώς δεν μπορούμε αυτές τις μέρες να πάμε σε συνελεύσεις’». Σημειώνει ότι «έκπληκτοι είδαμε τη ΔΑΣ μόνο τότε να μας γνωστοποιεί τις υπογραφές, βαφτίζοντας το έλλειμμά της σε καταστατική υποχρέωση ‘ασφαλίτικη πρακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ’, απευθύνοντας ταυτόχρονα χαρακτηρισμούς, μονοπωλώντας την ίδια σα θεματοφύλακα της λειτουργίας του συλλόγου. Στη συνέχεια αποχώρησε».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back