Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέδριο με ανακοινώσεις από το μέλλον για τη διάγνωση του καρκίνου

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2016, 04:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξεκίνησε από χτες και ολοκληρώνεται αύριο το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Χημείας-Κλινικής Βιοχημείας με τίτλο στο «Grand Serai». Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της International Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (IFCC), της European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (EFLM) και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις του συνεδρίου είναι η μέθοδος της υγρής βιοψίας. Πρόκειται για μια μέθοδο που σε ευσύνοπτο διάστημα αναμένεται να αντικαταστήσει τις επώδυνες μεθόδους βιοψίας. Ήδη, εφαρμόζεται σε αρκετά εργαστήρια και στο προσεχές μέλλον, αναμένεται να εφαρμοστεί και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στα Γιάννενα. Το συνέδριο γίνεται για πρώτη φορά στα Γιάννενα περιλαμβάνει σειρά στρογγυλών τραπεζιών και ομιλιών, όπου από κοινού, η κλινική και το εργαστήριο συζητούν και διερευνούν θέματα στην καθημερινή διαγνωστική πρακτική υπό το πρίσμα των νέων ερευνητικών δεδομένων.
 Σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου τα θέματα είναι τα εξής: Συμβολή του εργαστηρίου στις παθήσεις του οφθαλμού (αμφιβληστροειδούς), Εργαστηριακή και κλινική προσέγγιση  των αιματολογικών κακοηθειών, Διαγνωστική προσέγγιση του ουροποιογεννητικού καρκίνου και νέες εφαρμογές της μοριακής διαγνωστικής στη διάγνωση και παρακολούθηση του καρκίνου. Αύριο  Σάββατο 1η Οκτωβρίου: Νέα δεδομένα στην εργαστηριακή διερεύνηση της δυσλιπιδαιμίας, Διερεύνηση υπερφερριτιναιμίας και διαταραχών ομοιόστασης χαλκού και έτρηση γλυκόζης: η βασίλισσα στο μικροσκόπιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back