ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεδρίασε το Εργατικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου Συνεδρίασε το Εργατικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2019, 16:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To 17o συνέδριό του έκανε το Εργατικό Κέντρο την περασμένη Κυριακή. Το ΕΚΙ συμπεραίνει ότι «οι εργασίες του συνεδρίου, οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων των σωματείων, η έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού κατέδειξαν ότι οι Γιαννιώτες εργάτες άφησαν μια και καλή πίσω τους τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, όπου μέχρι το 2016 ήταν ο καλύτερος και πρόθυμος συνομιλητής των μεγαλοεργοδοτών στην πόλη».

Ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος μίλησε για την κατάσταση της εργατικής τάξης στα Γιάννενα και είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ότι «σε αυτή την κατάσταση το μοναδικό αποκούμπι για τους εργάτες της πόλης ήταν το Εργατικό Κέντρο μέσα από τις παρεμβάσεις για όλα τα οξυμένα προβλήματα του νομού και την αντιπαράθεση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της».

Στο συνέδριο παρέμβηκε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «όσο και να προσπαθούν οι ‘διορισμένοι της Πατησίων 69’ να κάτσουν στο σβέρκο της εργατικής τάξης μέσα από νοθεία, οι εργαζόμενοι μέσα από την πάλη τους αργά ή γρήγορα θα τους ξεφορτωθούν».

Τέλος, το συνέδριο ενέκρινε τρία  ψηφίσματα στήριξης στις εργατικές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, στους μικρομεσαίους αγρότες και το Σωματείο Μεταλλωρύχων του ορυχείο χρωμίου Μπουλκίζα στην Αλβανία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back