Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 13-07-2020, 15:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην Αθήνα βρέθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και συνάντηση εκεί τον ομόλογό του της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη.

«Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν τόσο θέματα της αυτοδιοίκησης όσο και ενδυνάμωσης της συνεργασίας» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

Επίσης, συζήτησαν τον «καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι δήμοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών», χωρίς να αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συζητήθηκαν και οι συνέπειες στην ίδια την λειτουργία των Δήμων «οι οποίοι έχουν απωλέσει σημαντικό μέρος των εσόδων τους».

Οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν ότι «είναι επιβεβλημένη η περαιτέρω στήριξή τους από την κεντρική κυβέρνηση όπως και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση». Επίσης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το προσφυγικό- μεταναστευτικό και τον ρόλο των δήμων στην διαχείρισή του.

Ο κ. Ελισάφ κάλεσε τον κ. Μπακογιάννη να επισκεφθεί τα Γιάννενα, σε χρόνο που θα προσδιοριστεί τις επόμενες μέρες.

Στα Γιάννενα, ο κ. Ελισάφ είχε συναντηθεί ήδη με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση. «Η συνάντηση ήταν γόνιμη και ουσιαστική καθώς δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν θέματα της ομογένειας αλλά και ζητήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία» αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Συμπληρώνει ότι «έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με φορείς της ελληνικής μειονότητας όπως και με οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της Αλβανίας πιστεύοντας ότι η εμβάθυνση των συνεργασιών είναι προς όφελος και των δύο περιοχών».

διοπτρα πίσω
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα