Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Συμμετοχές στην πανυγειονομική απεργία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2020, 16:01

Το σωματείο Ιδιωτικής Υγείας και Πρόνοιας καλεί στο συλλαλητήριο της Τρίτης, 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία, τη μέρα της απεργίας των υγειονομικών.

« H πολιτική που θεωρεί την υγεία ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας εμπόρευμα χρεοκόπησε. Οι νέοι νόμοι που πέρασε πρόσφατα η κυβέρνηση με πρόφαση τον κορονοϊό, ήρθαν για να μείνουν» αναφέρει και συμπληρώνει: «Διαδηλώνουμε μαζί με τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα οι οποίοι απεργούν, γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση στις μονάδες υγείας και πρόνοιας».

Επίσης, την κινητοποίηση στηρίζει και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ. «Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ρήμαξαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αντί να το ενισχύσει με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και παροχή των απαραίτητων υλικών, προχωρά στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του σε βάρος της υγείας και των συμφερόντων του λαού αλλά και των εργαζομένων γιατρών και νοσηλευτών που έδωσαν και δίνουν τη μάχη σε ιδιαίτερα δύσκολες, δυσμενείς και επικίνδυνες συνθήκες» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back