Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συμβουλές Σπυράκη για το πακέτο Γιούνκερ

Εικόνα του άρθρου Συμβουλές Σπυράκη για το πακέτο Γιούνκερ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2016, 18:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Του Παναγιώτη Μπούρχα

Η ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρέθηκε στην Ήπειρο τη Δευτέρα και την Τρίτη, λόγω της παρουσίας της στη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας με την ιδιότητα του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΝΔ. Το πρωί της Τρίτης 12 Ιουνίου, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, παρόντος του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστα Τασούλα.

Στη συνάντηση αυτή, τέθηκε το θέμα της προσπάθειας ένταξης στο περίφημο «πακέτο Γιούνκερ» έργων από την περιοχή μας. Είναι γνωστό άλλωστε, πως η περιφερειακή αρχή προτείνει την ένταξη στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πακέτο οδικών έργων σύνδεσης, όπως το τμήμα Ιόνια Οδός-Κακαβιά, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και την αρμόδια εθνική επιτροπή, η οποία έχει την ευθύνη της γνωμοδότησης και της προώθησης των ώριμων έργων.

Αν και η κ. Σπυράκη παρουσίασε το ενδεχόμενο παράκαμψης της εθνικής επιτροπής και την υποβολή των δύο προτάσεων απευθείας από την Περιφέρεια Ηπείρου προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, εφόσον το Υπουργείο Υποδομών εξακολουθήσει να μην ενδιαφέρεται για τα δύο έργα που είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, η ευρωβουλευτής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος tv1, υποστήριξε την ανάγκη της συνέργειας με την κυβέρνηση αντί της μονομερούς… ενέργειας από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου, ιδίως όταν μιλάμε για δημόσια έργα.

Την ίδια ώρα, η κ. Σπυράκη υποστήριξε πως και άλλα έργα όπως ένα εργοστάσιο για τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων θα μπορούσε με αξιώσεις να προταθεί για ένταξη στο «πακέτο Γιούνκερ», κάτι που θα καθιστούσε την Ήπειρο πρωτοπόρα και που σίγουρα θα παρουσίαζε επενδυτικό ενδιαφέρον, ώστε να προσελκυστούν τα ιδιωτικά κεφάλαια που είναι απαραίτητα για την προώθηση των έργων μέσω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού εργαλείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back