Ντοτη3 kordas piso

Σύλλογος ΟΤΑ: «Πρωτοφανής επίθεση» στους παιδικούς σταθμούς

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος ΟΤΑ: «Πρωτοφανής επίθεση» στους παιδικούς σταθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2025, 10:02

Για «πρωτοφανή επίθεση στην προσχολική αγωγή» από το νέο οργανόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων.

«Στην πράξη η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, δείχνει από σήμερα την πόρτα της εξόδου στους συμβασιούχους, καθώς το επιχείρημα ‘δεν μας επιτρέπει ο προϋπολογισμός’ που επικαλείται σήμερα για να μην δημιουργήσει κενές οργανικές θέσεις είναι το ίδιο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσει με τη λήξη του προγράμματος για να μην ανανεώσει τις συμβάσεις» αναφέρει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, στο νέο οργανόγραμμα ο Δήμος «συγχωνεύει 16 τμήματα παιδικών σταθμών (μέχρι σήμερα κάθε παιδικός σταθμός ήταν ένα διοικητικό τμήμα), σε μια πρωτοφανή επίθεση στην προσχολική αγωγή των Ιωαννίνων» όπως αναφέρει. Προφανώς, με την απώλεια των διοικητικών τμημάτων χάνονται και οι αντίστοιχες διοικητικές θέσεις.

«Η συγκέντρωση 165 εργαζόμενων σε ένα τμήμα, εκτός από τις χαοτικές συνθήκες που θα δημιουργήσει σε βάρος των νηπίων και των γονιών αποτελεί χτύπημα και προς τους εργαζόμενους : η Δημοτική Αρχή θα μπορεί πλέον να μετακινεί τους εργαζόμενους από τον ένα σταθμό στον άλλο χωρίς καν απόφαση δημάρχου και θα ορίζει ‘υπεύθυνο’ στον κάθε σταθμό όποιον θέλει χωρίς να ισχύει η αρχαιότητα» σημειώνει ο σύλλογος.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
drosia agenda syndromi piso