Oikonomou pisoi

Σύλλογος ΟΤΑ: Με αιτήματα στην ΠΕΔ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2022, 11:36

Απεργία είχε χτες ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση, με αιτήματα τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και τις αυξήσεις μισθών.

Σύμφωνα με το σύλλογο, πριν την απεργία είχαν προηγηθεί περιοδείες στους χώρους δουλειάς και ενημέρωση των εργαζόμενων  για τα αιτήματα, όπως  και συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ντακαλέτση, τον οποίο το διοικητικό συμβούλιο ενημέρωσε για τα αιτήματα των εργαζόμενων.

Η διοίκηση τόνισε ότι υπάρχει όντως η παράγραφος 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, «όμως αυτό δεν εμπόδισε στο παρελθόν να βρεθούν νομοθετικοί τρόποι για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (πχ Διάταγμα Παυλόπουλου)».

Επίσης, ζήτησε την κατάργηση του άρθρου 103 «την οποία αρνήθηκε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2019 παρά το αίτημα που είχαν καταθέσει πλέον των 100 συνδικαλιστικών οργανώσεων» και ότι «καμία νομοθετική ρύθμιση δεν πρόκειται να έρθει χωρίς τους αγώνες των εργαζόμενων σε ένα σύστημα ‘κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων’».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Ντακαλέτσης ενημερώθηκε για μια σειρά ζητήματα στους παιδικούς σταθμούς της πόλης των Ιωαννίνων κ.α.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back