Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τις καθυστερήσεις, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στις μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλα ζητήματα, για τους εργαζόμενους-ες του (πρώην) Πνευματικού Κέντρου.
«Οι μόνιμοι και ΙΔΑΧ εργαζόμενοι που έπρεπε να πάρουν μισθολογικά κλιμάκια επειδή συμπλήρωσαν το χρόνο υπηρεσίας (και την αντίστοιχη αύξηση στο μισθό) δεν τα έχουν λάβει. Οι συμβασιούχοι που υπέγραψαν ανανέωση των συμβάσεών τους στα ΚΔΑΠ δεν παίρνουν τις μισθολογικές ωριμάνσεις παρά το γεγονός ότι τις έπαιρναν μέχρι τον Αύγουστο, τώρα πλέον πληρώνονται με τον εισαγωγικό κλιμάκιο. Το ίδιο και οι συμβασιούχοι μουσικοί που μόλις επιτέλους πληρώθηκαν για τον Οκτώβριο είδαν ότι επίσης πληρώνονται με το εισαγωγικό κλιμάκιο» αναφέρει στην ανακοίνωση.
Τονίζει ότι φταίει η καθυστέρηση ενός έτους στην παράδοση των ατομικών φακέλων των εργαζόμενων «η οποία δεν φαίνεται να κινητοποιεί τη δημοτική αρχή που για ακόμα μια φορά κινείται με μικροπολιτικά κίνητρα σε βάρος της λειτουργίας των υπηρεσιών».
Τέλος, αφήνει αιχμές για τους ορισμούς σε διευθυντικές θέσεις και καλεί τη δημοτική αρχή «να αποδώσει τα δεδουλευμένα και τα μέσα ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους, να κάνει τις διαπιστωτικές πράξεις των υπαλλήλων, να ορίσει προϊσταμένους και να σταματήσει να ασχολείται με μηχανορραφίες».