Oikonomou pisoi

Σύλλογος Εργαζόμενων: «Δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2021, 19:48

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του για τα κρούσματα σε δύο εργαζόμενους του Δήμου Ζίτσας, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αφού πλέον δύο εργαζόμενοι του Δήμου Ζίτσας είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα με μοριακό τεστ, αφού ένας ακόμα συνάδελφος έχει ήδη θετικό rapid τεστ και περιμένει τα αποτελέσματα του μοριακού, τότε και μόνο τότε η δημοτική αρχή θυμήθηκε την προσοχή που όφειλε να δείχνει κάθε μέρα για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και κατ ‘επέκταση των κατοίκων της περιοχής».

Αναφέρει ακόμα ότι «η κατάσταση είναι τόσο προβληματική που σε τυχόν επόμενο κρούσμα στο εργοτάξιο, ο χώρος οφείλει να σφραγιστεί και τότε κυριολεκτικά ‘θα πρέπει να παρέμβει ο …στρατός’ για να σώσει τους δημότες της Ζίτσας, από τα αποτελέσματα των εγκληματικών παραλείψεων της δημοτικής αρχής».

Προσθέτει ότι στην τεχνική υπηρεσία εργάζονται πέντε άτομα χωρίς παράθυρο και «στα υπόλοιπα γραφεία οι συνάδελφοι κάθονται κυριολεκτικά ο ένας δίπλα στον άλλο, συνήθως χωρίς προστατευτικό γυαλί. Οι καθαρίστριες εσωτερικών χώρων δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τα πρωτόκολλα καθαρισμού του ΕΟΔΥ ενώ οι τακτικές απολυμάνσεις των χώρων είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back