Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συλλαλητήριο κόντρα σε επίσκεψη Μητσοτάκη

Εικόνα του άρθρου Συλλαλητήριο κόντρα σε επίσκεψη Μητσοτάκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2019, 14:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 19.00 «ανήμερα της επίσκεψης του πρωθυπουργού» στα Γιάννενα (δεν έχει οριστικοποιηθεί επίσημα ακόμα) και προετοιμάζει για απεργία τις μέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Ο «αναπτυξιακός νόμος» ουσιαστικά περιστέλλει τη λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα στην απεργία, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο πρακτικά περιορίζει τις κλαδικές συμβάσεις με το επιχείρημα της «ανταγωνιστικότητας», προβλέπει τοπικές συμβάσεις που υπερισχύουν των κλαδικών, βάζει πλαφόν στην υπερωρία κ.α.

«Πήραν φόρα από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο και νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα» καταλήγει η ανακοίνωση.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back