Oikonomou pisoi

Συγκέντρωση στις 17.00 στην κεντρική πλατεία

Εικόνα του άρθρου Συγκέντρωση στις 17.00 στην κεντρική πλατεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2021, 17:03

Η είσοδος των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια φοιτητικής κινητοποίησης, στο πλαίσιο εφαρμογής του «αστυνομοσχεδίου», προκαλεί αντιδράσεις πανελλαδικά.

Η ΕΑΑΚ Ιωαννίνων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17.00 σήμερα 22/2 στην κεντρική πλατεία.

«Οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στην κατειλημμένη από τους φοιτητές πρυτανεία κι επιδόθηκαν σε μαζικές προσαγωγές, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις. Μάλιστα μία φοιτήτρια λιποθύμησε κατά τη σύλληψή της. Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ακόμη και στον τελευταίο άνθρωπο, εκτός εάν εθελοτυφλεί, ποια είναι η στόχευση του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας και πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους φοιτητές που διαμαρτύρονται» τονίζει η φοιτητική παράταξη μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της.

«Θέλουν διαλυμένους, αδρανείς φοιτητικούς συλλόγους για να περνούν τις πιο αντιδραστικές πολιτικές χωρίς να αντιδρά κανείς. Επιχειρούν να επιβάλλουν ένα καθεστώς φόβου μέσα στα πανεπιστήμια, να αποτρέψουν τους φοιτητές από τις συλλογικές διαδικασίες και διεκδικήσεις και να διαμορφώσουν πειθήνιους φοιτητές που δεν θα ασχολούνται με τίποτα άλλο πέρα από τις σπουδές τους, που θα κωφεύουν απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα και τις αντιδραστικές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης» προσθέτει.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιατρικής Ιωαννίνων, καλεί αύριο στις 12 σε συγκέντρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, για τον ίδιο λόγο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Nikolaos Giannis
Δηλαδή μας λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρουν τα δικαιώματα των φοιτητών και εργαζομένων που απορρέουν από μια Πρυτανεία που είναι ανοιχτή και λειτουργεί κανονικά και που οι ίδιοι επιθυμούν να είναι ανοιχτή, ούτε σας ενδιαφέρουν τα χρήματα των φορολογουμένων που πληρώνουν για μια ανώτατη παιδεία που είναι αντάξια των αξιών και φιλοδοξιών της κοινωνίας, όπως αυτή έστω αποτυπώνεται δημοκρατικά διαμέσου των θεσμών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
Απορρώξ
Εάν αναγνώριζε η πανεπιστημιακή κοινότητα (στο σύνολό της) τον κίνδυνο κατάλυσης των θεσμικών οργάνων της εξ αιτίας της ορθής ή της παράλογης αντίδρασης από μέρος της ελάσσονος μειοψηφίας θα είχε επινοήσει τρόπους εκμηδενισμού και οριστικής ακύρωσης. Απ' ότι φαίνεται, η έξη, αυτή η τερατώδης επιθυμία πάντα κρατεί, όπως και η Πιλάτεια αντίληψη ότι η Αστυνομία αποτελεί τη μοναδική λύση σε κάθε είδους εκτροπή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back