Oikonomou pisoi

Συγκέντρωση, στην Ημέρα του Περιβάλλοντος

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2021, 11:01

Την ημέρα του περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, θα γίνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, με αρκετούς φορείς ήδη να καλούνε σε αυτή.

Η Ανοιχτή Συνέλευση στο κάλεσμά της, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για μας, όμως η φύση και η κοινωνία πρέπει να μπαίνουν πάντοτε πάνω από τα κέρδη τους, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να εξασφαλίσουμε τη γη, τη ζωή και την ελευθερία όλων. Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε σε συγκέντρωση – πορεία την 5η Ιουνίου 2021, επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ημέρα Σάββατο και ώρα 12.00 μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, για να διαδηλώσουμε μαζικά την αντίθεσή μας στην καταστροφή του τόπου μας».

Η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, στο δικό τους κάλεσμα, τονίζουν μεταξύ άλλων:

«υπήρχε ενωτικός μαζικός ξεσηκωμός έγινε κατορθωτό να μπει έστω και προσωρινά φραγμός στα σχέδιά τους. Αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες, μερικοί είναι αλήθεια υποκριτικά, αναγκάστηκαν να ψηφίσουν κατά των σχεδίων αυτών. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το τελευταίο  νομοσχέδιο  αφαίρεσε κάθε αρμοδιότητα αδειοδότησης από τη τοπική αυτοδιοίκηση και άνοιξε το δρόμο για την αδειοδότηση «επιχειρηματικών» σχεδίων ακόμα και σε περιοχές NATURA. ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν αμφισβητούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που  αποτελεί  τη βασική  αιτία της καταστροφής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back