Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συγκέντρωση κατά των ερευνών-εξορύξεων σε Σύνταγμα και Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Συγκέντρωση κατά των ερευνών-εξορύξεων σε Σύνταγμα και Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2019, 21:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στις 18.00 στην πλατεία Μαβίλη και την ίδια ώρα και μέρα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, θα γίνει πανελλαδική διαμαρτυρία κατά των ερευνών-εξορύξεων υδρογονανθράκων.

Αύριο, συζητιέται παράλληλα στη Βουλή η κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο, τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης σε πετρελαϊκές εταιρίες.

Το περασμένο σαββατοκύριακο έγινε στην Αθήνα η δεύτερη πανελλαδική συνάντηση πρωτοβουλιών και κοινός τόπος, ήταν η «καθολική απόρριψη των εξορύξεων υδρογονανθράκων ως μιας επιλογής με μεγάλες και καταστροφικές περιβαλλοντικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που ταυτόχρονα προκαλεί ιδιαίτερα σοβαρές γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε η δημιουργία «ολοένα και περισσότερων τοπικών πρωτοβουλιών και η ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας».

«Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις της μετατροπής της χώρας μας σε πεδίο δράσης των πετρελαϊκών. Να ενισχύσουμε τις αντιστάσεις στα καταστροφικά σχέδια των εξορύξεων.
Να τους σταματήσουμε» καλούν οι πρωτοβουλίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back