Oikonomou pisoi

Συγκέντρωση κατά της συνόδου του ΝΑΤΟ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2022, 21:54

 Οργανώσεις, κόμματα και πρωτοβουλίες καλούν σε συγκέντρωση κατά της συνόδου του ΝΑΤΟ που γίνεται στη Μαδρίτη, στις 29 και  30 Ιουνίου, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων για το μοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών και γενικότερα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, που διαμορφώνουν τους όρους για έναν νέο γύρο ιμπεριαλιστικών πολέμων με μεγάλα θύματα τους λαούς όλου του κόσμου», αναφερόμενο στον πόλεμο στην Ουκρανία. Το ΚΚΕ καλεί στις 30/6.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «κυβέρνηση, αστικά κόμματα, κράτος και κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι ‘έτοιμα για όλα’ για να αποδείξουν πως είναι ο καλύτερος στρατιώτης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και πως διαθέτουν την πολεμική ισχύ για να μπορούν να δρουν ως συνεταίρος στα επιθετικά τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα, η Τουρκία, τα κράτη-μέλη ΝΑΤΟ και ΕΕ ορθώνουν νέα ματωμένα τείχη εναντίον των προσφύγων».

Τέλος, το ΚΚΕ μ-λ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτίναξε στα ύψη την αντιδραστική πολιτική ακρίβειας που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και συνολικά η άρχουσα τάξη. Η πολιτική της ενεργειακής και διατροφικής εξάρτησης της χώρας (τμήμα της συνολικής πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής εξάρτησης της από τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ), η απαίτηση να προωθηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία και να συνεχιστεί η ιμπεριαλιστική λεηλασία, είναι οι πραγματικοί ένοχοι για το γεγονός ότι μεγάλα τμήματα του λαού απειλούνται άμεσα με εξαθλίωση και πείνα».

Οι δύο τελευταίες οργανώσεις, μαζί με άλλες της Αριστεράς, καλούν στις 29/6, στην κεντρική πλατεία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back