Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Συγκέντρωση για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2022, 15:41

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις περικοπές στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας. Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί στη συγκέντρωση λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Το πόρισμα της δήθεν ανεξάρτητης Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών δεν μπορεί να ξεπλύνει τις κυβερνητικές ευθύνες ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, που την συγκρότησε και έβαλε το πλαίσιο λειτουργίας της, που μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια συμφώνησαν να ενταχθεί ο προσδιορισμός του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στα δημοσιονομικά δεδομένα και να ευθυγραμμίζεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η προτεινόμενη ρύθμιση φέρνει τη σφραγίδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, των αντεργατικών μνημονιακών υποχρεώσεων και των ευρωενωσιακών πρακτικών».

Καλεί τους εργαζόμενους-ες  όλων των Δήμων και των Νομικών Προσώπων των Δήμων των Ιωαννίνων να συμμετέχουν στη στάση εργασίας την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 από τις 7:00πμ μέχρι τις 11:00 πμ και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 9:30 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back