Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκεντρώσεις και επισκέψεις συμπαράστασης στην Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Συγκεντρώσεις και επισκέψεις συμπαράστασης στην Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2019, 20:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκέντρωση στην Κόνιτσα διοργάνωσε το Σάββατο 23 Μαρτίου του ΚΚΕ Ιωαννίνων, ως απάντηση στις επιθέσεις ακροδεξιών κατά ανήλικων προσφύγων.

«Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν την θερμή υποδοχή των προσφύγων που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο, διαδηλώνοντας πως τα χτυπήματα των φασιστών δεν τους φοβίζουν» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μίλησε η γραμματέας της ΚΟ Ιωαννίνων Μαρία Ανδρεάδου που τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο λαός της Κόνιτσας και των υπόλοιπων χωριών είναι φιλόξενος λαός, έχει γνωρίσει και πολέμους και προσφυγιά και έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους όσους τη χρειάζονται.

Δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς τους δειλούς και άνανδρους που τα βάζουν με τους αδικημένους και τους κατατρεγμένους και έθεσε το θέμα (και) εκλογικά:

«Να γκρεμίσουμε όλοι μαζί από την τρίτη θέση την εγκληματική ναζιστική ΧΑ στις εκλογές, να υπερψηφίσουμε το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση» ανέφερε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «τον αντιφασιστικό αγώνα δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε σε καμιά κυβέρνηση. Είναι δικός μας αγώνας, των κομμουνιστών, του λαού, των τίμιων ανθρώπων».

Η δε ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκε μια μέρα νωρίτερα τη δομή φιλοξενίας. Αντιπροσωπεία που την αποτελούσαν ο πρόεδρος Χρήστος Γρίβας, ο αντιπρόεδρος Στέφανος Σίντος, ο γραμματέας Δημήτρης Αθανασίου, ο οργανωτικός υπεύθυνος Στέφανος Μιχάλης και η Τίνα Ζέκα , μέλος της γραμματείας, μετέφεραν τη «στήριξη και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο δημόσιο» και δώρισαν συμβολικά μπάλες του μπάσκετ, «για να συνεχίσουν το παιγνίδι τους που βίαια τους το σταμάτησαν  για να βάζουν τρίποντα αλληλεγγύης και για να μπλοκάρουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και το νεοναζιστικά μορφώματα».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back