Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Σωστή η επαναλειτουργία των σχολείων»

Εικόνα του άρθρου «Σωστή η επαναλειτουργία των σχολείων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2020, 13:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο (πρώην) Κλασικό Λύκειο βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αϊβατίδη και την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα.

Σήμερα επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου. Μια βδομάδα νωρίτερα, έγινε η (άμαζη) επιστροφή της Γ’ Λυκείου.

Ο Δήμος φρόντισε για την απολύμανση των σχολείων και τα έχει εφοδιάσει με αντισηπτικά και μάσκες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Επίσης, οι χώροι θα καθαρίζονται δύο φορές τη μέρα.

Ο κ. Ελισάφ, απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες είπε μεταξύ άλλων:

«Μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά και να εξελιχθούν χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις που αποτελούν ορόσημο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Νομίζω ότι με τη δική μας βοήθεια και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας θα πάμε πολύ καλά».

Επίσης, εξήρε τη δουλειά και το ρόλο των καθαριστριών, που τις ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

Ο κ. Ελισάφ τόνισε ακόμα ότι «είναι ορθή η απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων καθώς πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό» και ότι «η οικονομία πρέπει να ξεκινήσει και να οργανώσουμε το σύστημα υγείας έτσι ώστε να αντέξει ωσότου βρεθεί μία οριστική λύση είτε με θεραπεία είτε με εμβόλιο».

Ο κ. Αϊβατίδης και η κα Νόκα επισκέφθηκαν και το 1ο Γυμνάσιο, το οποίο πήρε την πρωτοβουλία για την καλύτερη ασφάλεια, με χρηστικές κατασκευές σε τρισδιάστατους εκτυπωτές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back