Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Σωματείο Μετάλλου: Κινητοποίηση κατά προστίμων

Εικόνα του άρθρου Σωματείο Μετάλλου: Κινητοποίηση κατά προστίμων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2021, 18:51

Το σωματείο Μετάλλου νομού Ιωαννίνων καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνεται το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι μπροστά στην Περιφέρεια, «για να προασπίσουμε το δικαίωμα μας στη διαδήλωση και να απαιτήσουμε την παύση των διώξεων και την διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων».

Το σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση με επικεφαλής πλέον στο υπουργείο εργασίας τον ακραιφνή νεοφιλελεύθερο Χατζηδάκη, στου οποίου το βιογραφικό συμπεριλαμβάνονται το ξεπούλημα του Λιμανιού Ηγουμενίτσας, Εγνατίας Οδού, της Ολυμπιακής, της ΔΕΗ, της ΛΑΡΚΟ κ.α. θα επιταχύνει το αντεργατικό νομοθετικό της έργο, προκειμένου να επιβάλλει την ατζέντα της στα εργασιακά με τους επαχθέστερους δυνατούς όρους για τους εργαζόμενους».

Σημειώνει ακόμα ότι «τους επόμενους μήνες επίσης ανοίγει η ατζέντα για την ΕΓΣΣΕ του 2021 μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΕΒ, όπως επίσης και ξεκινά η συζήτηση για το νέο κατώτατο μισθό με βάση τις επιταγές των μνημονίων, ενώ η ηγεσία της ΓΣΕΕ ζητά ουσιαστικά την καθήλωσή του στα σημερινά άθλια επίπεδα».

Καλεί στη δημιουργία ενός «μαζικού μαχητικού, αποφασιστικού εργατικού κινήματος. Ενός κινήματος με αγωνιστική συνέχεια, που θα βάζει στο στόχαστρο το σύνολο αυτής της πολιτικής, με στόχο την ανατροπή του συνόλου των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που επιχειρούνται και εμπεδώνονται στη ζωή μας. Απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει κηρύξει συνδικαλιστικό lockdown και βρίσκεται σε γραμμή απόλυτης συναίνεσης με τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου και της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back