Oikonomou pisoi

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατά My Market

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2021, 16:42

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει τα My Market για συρροές κρουσμάτων «και απόπειρα απόκρυψης κρουσμάτων στο κατάστημα My Market της Ανατολής, στο My Market στο Βελισσάριο (όπου υπάρχουν τα περισσότερα ) και στο My Market επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου», σύμφωνα με σχετική δελτίο Τύπου.

Στην ίδια ανακοίνωση, το σωματείο τονίζει ότι «είναι ξεκάθαρο για την διασπορά των κρουσμάτων την ευθύνη έχει η εργοδοσία του ομίλου με την επίμονη άρνησή της να λάβει οποιοδήποτε μέτρο προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» και καταγγέλλει την εταιρία ότι «δεν έχει πάρει κανένα απολύτως ολοκληρωμένο μέτρο προστασίας των εργαζομένων. Ειδικά την περίοδο του Πάσχα, με τον έλεγχο των καρτών εισόδου να είναι ανύπαρκτος, τους πελάτες να σχηματίζουν ουρές στα ταμεία και αφήνοντας πόστα εργαζομένων (όπως στα οπωροπωλεία) τελείως εκτεθειμένα στον συνωστισμό, η εταιρία εξέθεσε μαζικά εργαζόμενους και κοινό στον κίνδυνο του κορονοϊού».

Το σωματείο καλεί μεταξύ άλλων την Επιθεώρηση Εργασίας και τους αρμόδιους φορείς να ελέγξουν τις καταγγελίες και τους εργαζόμενους-ες «να στήσουν δίκτυο αλληλεγγύης και προστασίας. Να υπερασπιστούν κάθε συνάδελφο που έρχεται αντιμέτωπος με τον αυταρχισμό της εργοδοσίας. Να παίρνουν συλλογικά θέση και να αποτρέπουν κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού οποιουδήποτε εργαζομένου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back