Oikonomou pisoi

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατά ΙΚΕΑ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2021, 11:26

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων καταγγέλλει το ΙΚΕΑ γιατί προχωράει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Ήδη, εδώ και καιρό, υπάρχουν ενδείξεις της διάθεσης της εταιρίας να «μικρύνει» τα καταστήματά της.

Το σωματείο θεωρεί ότι η εταιρία, «σε μια απίστευτη προσπάθεια εξωραϊσμού και ωραιοποίησης της κατάστασης, βαφτίζει τις επικείμενες απολύσεις ‘πρόγραμμα εθελουσίας’».

Συμπληρώνει δε ότι «αφού πήρε ότι μπορούσε να πάρει, αφού τους είχε με κυλιόμενα ωράρια, με μισθούς των 350 και 700 ευρώ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να δουλεύουν για τα κέρδη του ομίλου και Κυριακές, τους πετάει σαν τις στυμμένες λεμονόκουπες».

Ακόμα, σημειώνει ότι «αυτά που διατείνονται περί ζημιών κ.τ.λ. είναι πρόκληση και προσβολή ταυτόχρονα για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά, ότι με τον δικό τους κόπο και τον δικό τους ιδρώτα, είτε εργάζονται στα Ιωάννινα, είτε στην Λάρισα, είτε στα καταστήματα της Αθήνας, είτε της Θεσσαλονίκης, είτε όπου αλλού, βγήκαν τα εκατομμύρια των κερδών που πρόσφατα ανακοίνωσε ο όμιλος».

Αναφέρει ότι «καλλιεργώντας σκόπιμα κλίμα αβεβαιότητας, υπερτονίζοντας  από την μια το ύψος της αποζημίωσης (που δεν είναι παρά λιγοστά ψίχουλα μπροστά στα κέρδη του ομίλου), και από την άλλη, βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων, απειλώντας  ότι από 1/1/2022 δεν εγγυάται τίποτα».

Επίσης, κατηγορεί το σωματείο του καταστήματος ως εργοδοτικό και ότι τηρεί σιγή ιχθύος. «Τόσο καιρό τώρα, δεν έχει έρθει σε καμία επαφή, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενημέρωση δεν έχει έρθει σε καμιά συνεννόηση με τους με τους εργαζόμενους. Η στάση του είναι ακριβώς ίδια με την στάση που είχε κρατήσει, όταν έγιναν οι μειώσεις στους μισθούς το 2012».

Τέλος, σημειώνει ότι «επειδή το ‘έργο’ στα ΙΚΕΑ δεν αφορά μόνο τις απολύσεις, αλλά θα έχει και άλλα επεισόδια, καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού, ώστε συλλογικά να οργανώσουν την άμυνά τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back