Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σωματείο Ιατρών ΕΣΥ: Νέες μετατάξεις από πρωτοβάθμια στο ΠΓΝΙ

Εικόνα του άρθρου Σωματείο Ιατρών ΕΣΥ: Νέες μετατάξεις από πρωτοβάθμια στο ΠΓΝΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2021, 09:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ώρα που η κυβέρνηση και πρωθυπουργός προσωπικά, δέχονται έντονη κριτική για τις θέσεις που εξέφρασαν τις τελευταίες μέρες περί ΜΕΘ, το σωματείο Γενικών Ιατρών ΕΣΥ στα Ιωάννινα εκφράζει προβληματισμό για τις μετακινήσεις από τα Κέντρα Υγείας προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι γιατροί αναφέρουν ότι «συνολικά πλέον η δύναμη των γενικών γιατρών των Κ.Υ. έχει μειωθεί σχεδόν κατά 30%» και ότι γενικοί γιατροί μετατοπίζονται σε εξειδικευμένες μονάδες του ΠΓΝΙ, «πράγμα που είναι αντίθετο με τις κείμενες διατάξεις περί ασφαλούς λειτουργίας των νοσοκομείων».

Διερωτώνται αν όντως υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων γιατρών στο ΠΓΝΙ ΚΑΙ «Αν όντως υπάρχουν ελλείψεις πού είναι οι πολυθρύλητες προσλήψεις ειδικών γιατρών; Πού είναι οι επιτάξεις ειδικών γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα;».

Καταλήγουν τονίζοντας ότι τους ανησυχεί «η εμμονή σε αποσπασματικές κινήσεις που ενισχύουν τα νοσοκομεία με ανορθολογικό τρόπο τραυματίζοντας ακόμη περισσότερο την ήδη πληγωμένη ΠΦΥ της περιοχής» και ζητούν την άμεση ανάκληση των μετακινήσεων των γενικών γιατρών και την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων του νομού με γιατρούς ειδικούς μέσω προσλήψεων και επιτάξεων εφόσον χρειάζονται.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back