Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Στρασβούργο: Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες (upd)

Εικόνα του άρθρου Στρασβούργο: Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2018, 23:56
ΚΟΣΜΟΣ

Ο δράστης της επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο συνεχίζει ακόμη να διαφύγει τη σύλληψη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, αντικρούοντας τις πληροφορίες που είχαν δοθεί νωρίτερα περί του ότι ο 29χρονος είχε «εντοπιστεί» και «παγιδευτεί» από τις αρχές.

Νωρίτερα, άλλη πηγή προσκείμενη στην αστυνομία δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι βρισκόταν σε εξέλιξη «ανταλλαγή πυρών στη συνοικία» όπου «είχε περιοριστεί» ο ύποπτος, ο οποίος έχει «ποινικό μητρώο»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στο διυπουργικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης που συνεκλήθη εξαιτίας της επίθεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, γνωστοποίησε στο μεταξύ πριν από λίγο το Ελιζέ.

Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 29χρονος με ποινικό μητρώο, ιδίως για κλοπές, ο οποίος βρισκόταν σε «λίστα παρακολούθησης» των γαλλικών αρχών.

Η επίθεση που διαπράχθηκε από ένοπλο στην αγορά του Στρασβούργου το βράδυ της Τρίτης είχε αποτέλεσμα «τέσσερις άνθρωποι να σκοτωθούν και περίπου δέκα να τραυματιστούν», από τους οποίους «τρεις ή τέσσερις» βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος της πόλης Ρολάντ Ρις στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πριν τραπεί σε φυγή, ο δράστης τραυματίστηκε από τα πυρά περιπόλου του στρατού που εκτελεί την αποστολή Sentinelle.

Μια πηγή της εισαγγελίας είπε ότι το κίνητρο του δράστη δεν είναι σαφές προς το παρόν και διεξάγεται έρευνα για το αν σχετίζεται με τρομοκρατία. 

Ο υπουργός Οικολογίας Φρανσουά Ντε Ριζί με μήνυμά του στο twitter εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο λαό του Στρασβούργου και την υποστήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας. 

"Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να προστατέψουμε τον γαλλικό λαό", είπε. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται πολλές επιχειρήσεις της αστυνομίας σε πολλούς τομείς της πόλης. Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ.

Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν επίσης όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε κοντά στην εμβληματική χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

«Πυροβολισμοί στο κέντρο του Στρασβούργου. Παρακαλούμε όλους να μείνουν στα σπίτια τους αναμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Αλέν Φοντανέλ.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP. Φωτογραφία: Twitter

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back