Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στοπ στο ψάρεμα και προειδοποίηση σε πτηνοτροφεία

Εικόνα του άρθρου Στοπ στο ψάρεμα και προειδοποίηση σε πτηνοτροφεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2019, 18:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από 15 Απριλίου έως 31 Μαΐου, απαγορεύεται αυστηρά το ψάρεμα στη λίμνη των Ιωαννίνων για τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες λόγω αναπαραγωγής των ψαριών. Τη σχετική απόφαση εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, με τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων να αναφέρει ότι «οι φύλακες του Φορέα θα επιτηρούν το διάστημα αυτό, καθημερινά, για την εφαρμογή του μέτρου».

Την ίδια ώρα, ο Φορέας Διαχείρισης με πρόεδρο τον Φίλιππα Φίλιο απευθύνει προειδοποίηση σε πτηνοτρόφους. Ο κ. Φίλιος έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των πτηνοτροφείων, ανάγοντάς το σε πρωτεύον και κατά τη διαδικασία διαβούλευσης του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη.

Στη νέα ανακοίνωση λοιπόν επισημαίνεται ότι μέχρι τέλος Ιουνίου, όσα πτηνοτροφεία έχουν λάβει άδεια υπό προϋποθέσεις, πρέπει να μεριμνήσουν για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεών τους καθώς και για τη διαχείριση των αποβλήτων τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. «Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τέλος Ιουνίου και εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται από την αδειοδότηση, οι τυχόν παραβάσεις θα αποστέλλονται για έλεγχο στους αρμόδιους φορείς» υπογραμμίζει ο Φορέας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back