Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον υπουργό για τη φοιτητική στέγη

Εικόνα του άρθρου Στον υπουργό για τη φοιτητική στέγη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2017, 10:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αίτημα για την κατασκευή άλλης μιας εστίας στην πανεπιστημιούπολη πηγαίνει στην Αθήνα η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το αίτημα στηρίζεται με την ύπαρξη οικονομικής άδειας, αλλά και ένα «σχέδιο χρηματοδότησης», όπως ανέφερε ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης. Πρόσθεσε δε, σχετικά με την ηθική (ή όχι) υποχρέωση του πανεπιστημίου και γενικά των φορέων για το θέμα της φοιτητικής στέγης που οξύνεται, ότι οποιοδήποτε μέτρο για την ελάφρυνση της οικογένειας που έχει παιδιά στο πανεπιστήμιο, πρέπει να εξετάζεται.

Επιπλέον, σε αυτή του τη θέση το στήριξε και ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, λέγοντας ότι «η πρυτανεία έχει αντιμετωπίσει σοβαρά τα θέματα σίτισης και στέγασης», προσθέτοντας όμως ότι «πρέπει μεν να επικουρήσουμε, αλλά δεν μπορεί να είναι απούσα η πολιτεία».

Τα τελευταία χρόνια, παρότι έχουν χτιστεί δύο νέες φοιτητικές εστίες, η αναλογία στέγασης των φοιτητών δεν αυξάνεται καθώς ο αριθμός τους αυξάνεται, αλλά και τα κριτήρια εισόδου πληρούνται από όλο και περισσότερους, ελέω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ο πρύτανης προετοίμασε ακόμα για μια κοινή σύσκεψη με δήμαρχο, περιφερειάρχη και αστικό ΚΤΕΛ, για να συζητηθούν επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές.  




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back