Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Ελληνικό μετακομίζει η Τράπεζα Πειραιώς

Εικόνα του άρθρου Στο Ελληνικό μετακομίζει η Τράπεζα Πειραιώς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2021, 13:16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Τράπεζα Πειραιώς υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία με τη Lamda Development για την  απόκτηση χώρων γραφείων στο συγκρότημα του Ελληνικού.

Εκεί, η τράπεζα σχεδιάζει να μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες διοίκησης που διατηρεί στην περιφέρεια Αττικής.

Η συμφωνία, όπως αποτυπώνεται στο σχετικό μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών, αφορά στην απόκτηση χώρων γραφείων συνολικού εμβαδού 40.000 τ.μ.. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός της πρώτης πενταετούς φάσης υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό, δηλαδή έως το 2025.

Η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους σε αναλυτική αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών αναφορικά με τη μετεγκατάσταση των διοικητικών υπηρεσιών που διατηρεί στην Αττική σε 18 κτίρια. Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς, η ετήσια εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους υπολογίζεται σε άνω των €10 εκατ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το MoU που υπογράψαμε με την Lamda Development αποτελεί πρόσθετη απόδειξη της σημασίας που έχει για εμάς η υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, το οποίο στηρίζεται σε πρότυπα βιωσιμότητας και σεβασμού στο περιβάλλον. Για εμάς στην Τράπεζα Πειραιώς η βιωσιμότητα, η διασφάλιση θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η σωστή διαχείριση του κλιματικού κινδύνου βρίσκονται στην καρδιά της δραστηριότητάς μας, όπως και η εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back