ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι νέες φυλακές

Εικόνα του άρθρου Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι νέες φυλακές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2021, 13:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεδριάζει στις 25 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση, είναι η παραχώρηση έκτασης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη μετεγκατάσταση του καταστήματος κράτησης Ιωαννίνων.

Η ανέγερση νέων φυλακών αποτελεί διαχρονικό αίτημα της πόλης και παράλληλα διαχρονική δέσμευση της πολιτείας. Το 2013, το δημοτικό συμβούλιο είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση έκτασης στην Κόντσικα για τις νέες φυλακές. Οκτώ χρόνια μετά, το δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να «ανανεώσει» την απόφασή του αυτή, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανοίγει ξανά το κεφάλαιο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου είχε διαβεβαιώσει ότι «είμαστε σε μία προσπάθεια να φτιάξουμε νέα και σύγχρονα σωφρονιστικά καταστήματα».

Στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης, βρίσκεται και το θέμα της «αποκατάστασης ανενεργού λατομείου στη θέση Κασταλάτα Κοινότητας Πεδινής, μέσω εκμίσθωσης» το οποίο είχε απασχολήσει πολύ το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του τον Οκτώβριο (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back