Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στηρίζοντας τη βιοϊατρική καινοτομία

Εικόνα του άρθρου Στηρίζοντας τη βιοϊατρική καινοτομία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2021, 16:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη ευχαριστεί η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τη χρηματοδότηση εργαστηριακού εξοπλισμού για το Κέντρο Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακρίβειας (ΚΥΕΙΑ) μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», με προϋπολογισμό 605.988 ευρώ.

Βέβαια, τα της ένταξης ενός έργου στο ΕΣΠΑ αξιολογούνται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, στην οποία ο κάθε φορέας καταθέτει την πρότασή του. Και ο κάθε περιφερειάρχης υπογράφει την απόφαση ένταξης.

Πέραν των ευχαριστιών, η εξέλιξη είναι σημαντική.

Όπως αναφέρει και η διοίκηση, το Κέντρο Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακριβείας (ΚΥΕΙΑ) δημιουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το 2018, ως μία κεντρική και συντονιστική δομή υπαρχόντων εργαστηρίων, με αποστολή την προαγωγή της έρευνας, την ανάδειξη νέων βιοδεικτών και την προσφορά καινοτόμων διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας στους πολίτες, επιδιώκοντας  με τον τρόπο αυτό την αναβαθμισμένη  διάγνωση και τη στοχευόμενη θεραπευτική προσέγγιση των ασθενειών.

«Με το βήμα αυτό προσεγγίζουμε την Ιατρική Ακρίβεια στην περίθαλψη με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά των ασθενών, η οποία αποτελεί ένα νέο τοπίο που διαμορφώνεται διεθνώς στη βιοϊατρική καινοτομία και παράλληλα την εξασφάλιση της ισοτιμίας και της προσβασιμότητας όλων των πολιτών μέσω του δημοσίου συστήματος υγείας. Η προμήθεια  του υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού, που εξασφαλίζει η ένταξη αυτής της πρότασης, σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες σύγχρονες δομές του νοσοκομείου  και  την εξειδικευμένη γνώση του προσωπικού του, θα συμβάλλει άμεσα στην έγκυρη προηγμένη διαγνωστική, σε όλη την περιφέρεια της Ηπείρου» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back