Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Στήριξη των κοινωνικών ομάδων» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα του άρθρου «Στήριξη των κοινωνικών ομάδων» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2017, 17:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος στο αναπτυξιακό συνέδριο καθόρισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Ρήγας. «Το αναπτυξιακό συνέδριο έχει άμεση σχέση με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του κοινωνικού μοντέλου» τόνισε μεταξύ άλλων. Είπε επίσης ότι «το 2018 θα βγούμε από το καθεστώς επιτροπείας», με τήρηση των στόχων που έχουν τεθεί και ότι στόχος για το μέλλον, είναι «η στήριξη όλων των κοινωνικών ομάδων».

Ο κ. Ρήγας στάθηκε ιδιαίτερα στις «επενδύσεις που στηρίζουν τις εργασιακές σχέσεις», λέγοντας σε αρκετά σημεία των δηλώσεών του ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που τηρούν τους εργασιακούς νόμους (αναφέρθηκε στον «Παπαστράτο» ως παράδειγμα), αλλά υπάρχουν και αντιπαραδείγματα (αναφέρθηκε στον «Μαρινόπουλο»). Είπε ακόμα ότι «δεν θέλουμε επενδύσεις με το πιστόλι στον κρόταφο», αναφέροντας την Eldorado Gold) και άλλες «που είχαν μάθει έτσι τα προηγούμενα χρόνια. Η υγιής επιχειρηματικότητα θέλει πραγματικό ανταγωνισμό» είπε επίσης, για να επιτεθεί στη ΝΔ, λεγοντας ότι «οι αυτοδιοικητικοί δεν ακολούθησαν την εντολή Μητσοτάκη να μην πάρουν μέρος στα αναπτυξιακά συνέδρια» και ότι ειδικά στις εργασιακές σχέσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ο γραμματέας της ΚΕ μίλησε επίσης και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κάνοντας ένα ιδιότυπο «άνοιγμα»: «Πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της» είπε, μιλώντας για δύο πόλους που διαμορφώνονται. Ο… αντίπαλος πόλος, σύμφωνα με όσα είπε, είναι η ΝΔ και το «ακραίο νεοφιλελεύθερο σχέδιο», ενώ χαρακτήρισε «εκτελεστή συμβολαίων» συγκεκριμένων επιχειρήσεων, τη ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Ρήγας είπε ότι περιορίζονται σταδιακά οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μοιάζει με την ανάπτυξη της εποχής Σημίτη «πού ή δεν ήταν πραγματική ή πήγαινε σε συγκεκριμένους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back