Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 22-04-2019, 19:07
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό όχημα (SEV) παραγωγής που αναπτύχθηκε από τον γερμανικό φορέα κινητικότητας Sono Motors πρόκειται να κατασκευαστεί σύντομα στη Σουηδία. Όπως ανακοίνωσε η Sono Motors, η πρώτη γενιά του Sion θα παραχθεί στο Trollhättan από την National Electric Vehicle Sweden.

Ουσιαστικά είναι το εργοστάσιο όπου παλιότερα χρησιμοποιούσε η Saab. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται τα επόμενα 8 χρόνια να βγουν από την γραμμή παραγωγής περίπου 260.000 οχήματα, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Το εργοστάσιο όπως και το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί εκτός από το να λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από το δίκτυο, να δίνει σε αυτό, κυρίως σε ώρες αιχμής βοηθώντας γενικότερα την ήδη βεβαρημένη κατάσταση. 

Η μπαταρία του οχήματος μπορεί να φορτιστεί δωρεάν από την ηλιακή ενέργεια έχοντας τη δυνατότητα να κινηθεί αυτόνομα για 34 χιλιόμετρα ή και να υπάρξει φόρτιση μέσω του ταχυφορτιστή έχοντας αυτονομία σε αυτή την περίπτωση 255 χιλιομέτρων.

Για το λανσάρισμά του στην αγορά, το Sion θα κυκλοφορήσει μόνο μία έκδοση που θα στοιχίζει 25.500 ευρώ, ενώ υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη και άλλων μοντέλων με βάση την πλατφόρμα του οχήματος. 

Αυτή την περίοδο γίνονται δοκιμαστικές διαδρομές σε ολόκληρη την Ευρώπη τεστάροντας πιθανά λάθη και αστοχίες. Ήδη για το μοντέλο υπάρχουν 9.700 προπαραγγελίες.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα