Oikonomou pisoi

Στην Κύπρο ο δήμαρχος Ιωαννίνων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2019, 20:05

Σειρά συναντήσεων με βασικό αντικείμενο την ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας είχε στην Κύπρο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο  συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Καδή και με τον γενικό διευθυντή του υφυπουργείου Τουρισμού Θεοφάνη Τρύφωνος - στην Κύπρο δεν υπάρχει θέση υπουργού ή υφυπουργού Τουρισμού.

Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κύπρου. Στις συναντήσεις αυτές εξετάστηκαν τρόποι και δυνατότητες ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τα Γιάννενα και την Ήπειρο είναι έντονο ενώ τα τελευταία χρόνια ενισχύεται λόγω και της παρουσίας κυπρίων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και αντίστοιχα ηπειρωτών φοιτητών στα πανεπιστήμια της Κύπρου.

Παράλληλα ο κ. Ελισάφ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον δήμαρχο της Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη ενώ παρέστη και στα εγκαίνια της πρωτοποριακής μονάδας ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων που ξεκίνησε τη λειτουργία της στην πόλη. Συνάντηση είχε και με τον δήμαρχο της Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει αδελφοποιηθεί με τη Λεμεσό και την Αγία Νάπα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back