Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην «επιτελική δομή» (και) οι εργαζόμενοι της Spider

Εικόνα του άρθρου Στην «επιτελική δομή» (και) οι εργαζόμενοι της Spider
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2019, 00:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από σήμερα 4 Απριλίου ξεκίνησε η εγγραφή των «εγκλωβισμένων» εργαζόμενων σε βιομηχανίες που έχουν κλείσει ή που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας κ.λπ., στην «επιτελική δομή» του Υπουργείου Εργασίας.  

Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 13.400 ωφελούμενους, οι οποίοι θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις, καθώς και εφάπαξ επίδομα έως 1.150 €.

Η ρύθμιση περιλαμβάνει και τους πρώην εργαζόμενους στην Spider. Πριν από λίγες μέρες, αντιπροσωπεία του σωματείου Μετάλλου πήγε ξανά στην Αθήνα και τελικά, συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη.

Μαζί του συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, τον οποίο ο κ. Νεφελούδης ενημέρωσε για τη δράση «Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος».

Η δράση αφορά εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασία ή και συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας.

«Το πρόγραμμα αφορά και στην περιοχή μας για παράδειγμα στους εγκλωβισμένους εργαζόμενους της Spider ή και σε όσους εγκλωβισμένους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ Καρυπίδη δεν έχουν ακόμα τακτοποιηθεί» τόνισε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε ότι «είναι μια σημαντική ακόμα παρέμβαση υπέρ των δυνάμεων της εργασίας και σε αυτή την κατεύθυνση θα βαδίσουμε σταθερά. Τώρα θα πρέπει γρήγορα να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, ώστε να συμπεριληφθούν στο μητρώο ωφελουμένων» 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back