Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 31-07-2020, 08:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων του Δήμου Ιωαννιτών είναι και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η απώλεια των μηνών της καραντίνας δεν έχει αναπληρωθεί, οι υποχρεώσεις σύντομα θα «διπλώσουν» γιατί θα λήγουν και οι παραταθείσες προθεσμίες και ο Σεπτέμβριος αναμένεται με αβεβαιότητα.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στην προ ημερησίας συζήτηση.

Η αντιπολίτευση έθεσε το ζήτημα και το ερώτημα σε διαφορετικούς τόνους και τρόπους προς τη δημοτική αρχή, σχετικά με τα μέτρα στήριξης.

Η Τατιάνα Καλογιάννη κάλεσε τη δημοτική αρχή να πάρει πρωτοβουλία, ο Θωμάς Μπέγκας έκανε αναφορά στο θέμα, ο Χρήστος Πατσούρας ρώτησε το δήμαρχο «αν διεκδικεί κάτι στις συναντήσεις που κάνει».

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ από την πλευρά του, είπε ότι «για να δώσεις μέτρα, πρέπει να ξέρεις. Η κεντρική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί και έχω στείλει 10 έγγραφα προς όλες τις κατευθύνσεις ζητώντας χρήματα».

Είπε επίσης ότι στις αρχές Αυγούστου αναμένεται το δεύτερο πακέτο μέτρων για την τοπική αυτοδιοίκηση. «Έχει ετοιμάσει τη δεύτερη δέσμη ο κ. Βάββας για συζήτηση με τους επαγγελματίες» τόνισε και κατέληξε:

«Δεν ξέρουμε τι φθινόπωρο και τι χειμώνα θα έχουμε. Ας είμαστε έτοιμοι και για άλλα πράγματα. Κρατάμε πάντα ένα κομπόδεμα. Επίσης, δεν υποστείλαμε τίποτα από το τεχνικό πρόγραμμα, που σημαίνει ότι ρίχνουμε χρήμα στην τοπική κοινωνία και φτιάχνουμε θέσεις εργασίας».

Κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στο Λίθινο, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχίζει να στηρίζει τους Δήμους για να καλύψουν τις απώλειες τους σε έσοδα από την πανδημία».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2