ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη δημιουργική παρακαταθήκη της οικογένειας Κολέφα

Εικόνα του άρθρου Στη δημιουργική παρακαταθήκη της οικογένειας Κολέφα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2018, 19:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το εργαστήριο Ψηφιδογραφίας και ταυτόχρονα, έκθεση έργων Ιωάννη και Νίκου Κολέφα στην Πωγωνιανή, εγκαινίασε ο Δήμος Πωγωνίου.

Οι δύο δημιουργοί κατάγονταν από το Πωγώνι και η δημιουργία εργαστηρίου ήταν ένα όνειρο για τον Ιωάννη Κολέφα. Το εργαστήριο έγινε πραγματικότητα με τη στήριξη του Δήμου, της τοπικής κοινότητας και του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Πωγωνιανής.

Ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υποχρέωσή μας, ως Δήμος, είναι να λάβει το έργο τους σημαντική αναγνώριση και στην ιδιαίτερή τους πατρίδα. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε κόσμο και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους ώστε να μυηθούν στην τέχνη της ψηφιδογραφίας και να γνωρίσουν από κοντά αυτό το τόσο δύσκολο αλλά ιδιαίτερα ελκυστικό αντικείμενο».

Την ευχή μέσω του εργαστηρίου να προκύψουν νέοι καλλιτέχνες εξέφρασε ο πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Πωγωνιανής «Η Πρόοδος» Πασχάλης Καλτσώνης ενώ στη σεμνότητα και το έργο των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών αναφέρθηκαν οι  Μαίρη Μιχαηλίδου, ιστορικός τέχνης και Αφροδίτη Λίτη, γλύπτρια. Τέλος, ο καθηγητής Γιώργος Σμύρης τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο «για το οποίο θα πρέπει να είναι υπερήφανο ολόκληρο το Πωγώνι», προσθέτοντας «ο θρύλος της ελληνικής ψηφιδογραφίας είχε γεννηθεί και είχε πατρίδα το Σταυροσκιάδι».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back