Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βουλή πήγε ξανά το προκάτ του Ελληνικού

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή πήγε ξανά το προκάτ του Ελληνικού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2019, 14:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ζήτημα της μεταφοράς του προκάτ κλειστού από το Ελληνικό, αλλά και γενικότερα, της αναβολής, όπως φαίνεται, της κατασκευής του νέου κλειστού της πόλης στον Βοτανικό, έφερε στη Βουλή η Μερόπη Τζούφη, μαζί με τους βουλευτές Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση και Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κα Τζούφη κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, υπενθυμίζοντας την εξαγγελία του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την κατασκευή και τον προγραμματισμό της ΓΓΑ, καθώς και την παραχώρηση έκτασης 16 στρεμμάτων στον Βοτανικό, από τον Δήμο.

Όλα αυτά ανατράπηκαν από την ανακοίνωση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την κυβέρνηση, πέρα από κάποιες προφορικές δηλώσεις, όπως του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η κα Τζούφη ζητάει απαντήσεις για τους λόγους αναστολής της ανέγερσης του κλειστού στο Βοτανικό, για το αν έχουν εκπονηθεί σχετικές τεχνικές μελέτες και αν υπάρχουν οι εγγυήσεις για την αποσυναρμολόγηση και την επανατοποθέτηση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού, «χωρίς εκπτώσεις στα δεδομένα ασφάλειας» όπως σημειώνει.

Ακόμα, θέτει το ζήτημα τους κόστους αποσυναρμολόγησης, μεταφοράς και εκ νέου συναρμολόγησης, όπως και του κόστους ανακαίνισης και συντήρησης. Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ρωτούν αν τα κόστη πρόκειται να βαρύνουν τους επενδυτές του Ελληνικού ή τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου και τους πολίτες της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back