Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη Βουλή οι λίγες προσλήψεις στα νοσοκομεία της Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Στη Βουλή οι λίγες προσλήψεις στα νοσοκομεία της Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2020, 22:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα της ανισότιμης κατανομής προσλήψεων επικουρικού προσωπικού στις μονάδες υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που ανέδειξε με ανοιχτή του επιστολή ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης, πηγαίνουν στη Βουλή έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τη σχετική ερώτηση υπογράφει η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και συνυπογράφουν ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Οι βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για ποιο λόγο έχουν γίνει αισθητά λιγότερες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στις μονάδες υγείας της Ηπείρου σε σύγκριση με άλλες μονάδες της 6ης ΥΠΕ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, με τη διοίκησή του να έχει προχωρήσει και σε δημιουργία νέων δομών (τις οποίες έχει αποτυπώσει αναλυτικά ο κ. Τσίκαρης στην ανοιχτή του επιστολή). Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει αιτηθεί από τις αρχές Μαρτίου την πρόσληψη 57 νοσηλευτών και 50 καθαριστών.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές καταθέτουν τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που έγιναν τον τελευταίο καιρό σε μονάδες υγείας της 6ης ΥΠΕ: Στις μονάδες υγείας της Αχαΐας 151 άτομα, της Μεσσηνίας 109 άτομα, της Ηλείας 98 άτομα, της Αιτωλοακαρνανίας 79 άτομα, της Κορινθίας 68 άτομα, της Τρίπολης 61 άτομα, των Ιωαννίνων 53 άτομα, της Λευκάδας 46 άτομα, της Κέρκυρας 22 άτομα, της Πρέβεζας 6 άτομα και της Άρτας 0.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back